Geld investeren, wat zijn de mogelijkheden?

U heeft de afgelopen jaren behoorlijk gespaard, maar de rente die u op uw spaargeld krijgt, is te verwaarlozen. Toch begrijpen wij dat u iets met dit spaargeld wilt doen waardoor het wat gaat opleveren. In dit artikel geven we enkele voorbeelden van geld investeren op een rijtje.

Waarom zou u geld investeren?

Geld achter de hand hebben is in alle tijden een verstandige beslissing. Onverwachte uitgave zijn er bij iedereen en komen ook altijd erg ongelegen. Maar naast reserves is het ook verstandig om vermogen op te bouwen. Denk bijvoorbeeld aan uw oude dag voorziening of een verhuizing die u over een bepaalde periode zou willen uitvoeren. Helaas levert sparen via een spaarrekening niets meer op vanwege die steeds maar dalende spaarrente. Echter zijn er nog andere manieren, maar die moeten wel bij u passen.

Om te beginnen, moet u kijken naar het budget dat u wil gaan investeren. Let er wel goed op dat dit geen financiële middelen zijn die u op korte termijn toch nodig zult moeten hebben. Komt u hier zelf niet uit dan kunt een een financieel adviseur vragen om een financieel plan op te stellen. Zo krijgt u zekerheid in uw mogelijkheden om te investeren.

Cryptocurrency

U zult er vast en zeker aardig wat over gehoord hebben: de cryptomunt. Hierbij moet u denken aan de bekendste cryptomunt; Bitcoin, Litecoin of Ethereum. Deze producten vallen onder computer geld dat werkt zonder een bank waardoor u geen transactiekosten heeft, en dit kan verhandelen zonder algemeen toezichtsorgaan.

Bij de cryptomunt zorgt de koers er wel voor dat er grote winst en diepe verliezen plaatsvinden, waardoor een investering als snel riskant kan worden. Daarnaast brengt het een risico met zich mee omdat u uw investering ‘online’ heeft staan in een zogenoemde portemonnee, de kans op hacken hiervan is groot en u bent uw investering dan gewoon kwijt. Kortom aan deze investering zitten best grote risico’s.

Vastgoed

Een andere mogelijkheid is investeren in vastgoed, hierbij moet u denken aan een woning, appartement of kantoorpand. In deze situatie van investeren koopt u vastgoed, en gaat u vervolgens verhuren waardoor u inkomsten gaat genereren en dus rendement gaat opbouwen. Het is mogelijk om vastgoed te kopen met eigen vermogen. Wanneer u ook met geld van anderen investeert, kan dat interessant zijn. Het gebruik maken van een verhuurhypotheek is ook een mogelijkheid.
De woningwaarde kan in de loop der tijd ook nog flink oplopen waardoor u bij verkoop van het vastgoed winst kunt maken, echter is verlies ook mogelijk wanneer u verkoopt als de waarde van het pand is gedaald of de markt is minder in trek. Een huis kopen om te verhuren, is een veilige investering, want het vastgoed geeft zekerheid. Toch kunnen er ook risico’s aankleven, zoals een slechte huurder of juist leegstand van het onroerend goed.

Beleggen

Wanneer u van risico’s houd dan is beleggen misschien wel iets voor u. Bij beleggen moet u zeker weten dat het deel van uw spaargeld dat u gebruikt voor investeren de komende jaren niet meer nodig heeft. Wees u er goed van bewust dat beleggen niet zonder risico’s is. Beleggen kan in goud of juist in aandelen. De regel bij beleggen is hoe hoger het risico, hoe hoger het rendement is dat u ontvangt, maar u kunt ook zomaar uw gehele inzet verliezen.

Crowdfunding

Investeren via crowdfunding is eigenlijk een onderneming helpen bij het realiseren van de plannen. U leent in dit geval een bepaald bedrag aan de ondernemer achter het bedrijf inruil voor een aantrekkelijk rendement dat kan oplopen tot 9%. Lees u op voorhand wel goed in, zodat het bedrijf wel bij u en uw financiële middelen past en verspreid dit bedrag dan eventueel over meerdere bedrijven. Op deze manier spreidt u het risico.

Welke vorm van investeren past bij u?

Heeft u na het lezen van dit artikel interesse gekregen om u te laten informeren over investeren dan kunnen wij u hiermee helpen. Wilt u liever eerst weten wat uw financiële mogelijkheden zijn dan bereken wij die vrijblijvend voor u.

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 5

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie