Rentenieren met een vast inkomen uit het verstrekken van hypotheken

Leven van de inkomsten uit vermogen door geld uit te lenen met hypothecaire zekerheid is een manier om te rentenieren die sterk in opkomst is. Steeds meer renteniers ontvangen een mooie, stabiele cashflow uit de veilige investeringen in een gespreide hypotheekportefeuille. We leggen u graag uit wat rentenieren precies is en hoe het voor u mogelijk kan worden, zodat u ook iedere maand een vast inkomen uit het verstrekken van hypotheken kunt realiseren.

Wat is rentenieren?

Rentenieren betekent het kunnen leven van de inkomsten uit vermogen of lijfrente. Volgens de nauwe definitie is er pas sprake van écht rentenieren wanneer het rendement op uw vermogen voldoende is om van te leven en tegelijkertijd het vermogen zelf in stand kan blijven.

Nooit meer hoeven te werken en leven van uw vermogen, wie wil dat niet? Maar hoeveel vermogen heeft u eigenlijk nodig om zorgeloos te kunnen rentenieren? Het zal duidelijk zijn dat dat afhangt van uw wensen en persoonlijke situatie. Hoeveel wilt u per jaar netto kunnen besteden? Hoeveel rendement maak u op het vermogen? En moet het kapitaal in stand blijven of mag u op het vermogen interen door te consumeren of vermogen over te dragen aan de nieuwe generatie? Met enkele financiële berekeningen en goede onderbouwing krijgen we hierin meer inzicht. Bij Bliss begeleiden u graag bij het maken van een financieel plan en ondersteunen we u bovendien ook bij het realiseren ervan.

Rentenieren met hypothecaire zekerheid

‘Bij Bliss verstrekken vermogende particulieren hypotheken. Het veilig uitlenen van uw kapitaal aan een ondernemer kan door middel van het recht van eerste hypotheek goed worden gewaarborgd. Hierbij krijgt u namelijk dezelfde rechten bij het verstrekken van een hypotheek door een reguliere bank of verzekeraar. De hypotheek komt namelijk één-op-één op naam van investeerder. Ondernemers die op zoek zijn naar een financier voor hun vastgoed kunnen op die manier terecht bij een alternatief en dat is door de terugtrekkende banken meer dan welkom,’ aldus Bart Jorissen, kandidaat-notaris gespecialiseerd in financiering, vastgoed en zekerheden en werkzaam voor diverse opdrachtgevers.

Kandidaat-notaris Bart Jorissen
Bart Jorissen
Kandidaat-notaris

‘Veel van onze investeerders zijn (oud) ondernemers en hebben heel hard gewerkt om vermogen op te bouwen. Bij Bliss is alles gericht op het behouden van dit kapitaal en het bieden van zekerheden aan de investeerder. Een stabiel en maandelijks terugkerend inkomen door middel van een veilige investering is hierbij belangrijker dan maximaal rendement’, volgens Jeroen Slotboom.

Relatiebeheerder Investeerders Jeroen Slotboom
Jeroen Slotboom
Relatiebeheerder Investeerders

‘Een groot deel van onze relaties vind aandelen of bitcoin veel te spannend en volatiel. Dat kan hard omhoog, maar ook hard naar beneden gaan. Dat past vaak ook helemaal niet binnen het risicoprofiel van veel beleggers. Iedere maand rente ontvangen, heeft best veel overeenkomsten met wat men vanuit het vastgoed gewend is. Het lijkt namelijk op het maandelijks ontvangen van huurinkomsten uit het direct beleggen in onroerend goed. Vaak is het eigen vastgoed van onze relaties echter vaak al ‘opgeruimd’. Hierdoor heeft men niet meer de zorgen en het ‘gedoe’ van het (op afstand) zelf investeren in vastgoed’.

‘Aangezien veel van onze vermogende relaties Nederland jaren geleden achter zich hebben gelaten en bijvoorbeeld in Spanje of Portugal wonen om van hun pensioen te genieten, is het financieren van vastgoed een manier om de Nederlandse economie te ondersteunen en het eigen pensioen aan te vullen. Renteniers blijven hierdoor een band met ondernemend Nederland houden door te beleggen in hypotheken’, vervolgt Jeroen.

Als particuliere vastgoedinvesteerder, vermogende familie, (vastgoed) ondernemer of projectontwikkelaar bent u voortdurend op zoek naar kansen en mogelijkheden. Heeft u er weleens aan gedacht om uw geld (tijdelijk) te beleggen door te investeren in hypotheken?
Bliss Hypotheekadviseurs is dé partner voor wie in de alternatieve beleggingscategorie zoekt naar een beleggingsmogelijkheid, waarbij, lage risico’s, stabiel rendement en het behouden van vermogen voorop staan.

Bij Bliss verstrekken private partijen en (institutionele) investeerders zakelijke hypotheken direct aan de aanvrager. Altijd met eerste recht van hypotheek en met kwalitatief zakelijk vastgoed als onderpand. Investeren kan bij Bliss vanaf 50.000,- euro door het verstrekken van een één-op-één financiering.

Investeren in de één-op-één Financiering

De financieringsaanvragen bemiddelen we dagelijks op basis de behoefte en wensen van de bij Bliss aangesloten investeerders. Om de kwaliteit van ons investeerdersnetwerk te waarborgen, maken we graag persoonlijk kennis. Op die manier kunnen we het actuele aanbod van investeringskansen om één-op-één te investeren in een zakelijke hypotheek van een aanvrager zo goed als mogelijk verbinden met een investeerder. Onze investeerders kiezen zelf het vastgoed dat zij willen financieren op basis van de investeringskansen en informatiememoranda die we bij Bliss exclusief aanbieden.

De voordelen van één-op-één investeren:

  • 6,25% – 8,5% rendement
  • Veilige investering met vastgoed als veilig onderpand
  • Eerste recht van hypotheek op naam
  • Stabiel rendement, ontvang maandelijks rente
  • De investering is op ieder moment liquide te maken
  • Onze stichting verzorgd leningadministratie en beheer

Past een één-op-één financiering in de portefeuille van u of uw relatie? Neem vrijblijvend contact met ons op, we denken graag met u mee.

De zekerheden voor investeerders bij Bliss

Eerste recht van hypotheek

U  investeert in zakelijke hypotheken van ondernemers met het pand als onderpand. Op uw investering rust het eerste recht van hypotheek. Hier wordt gebruik van gemaakt mocht de geldnemer niet meer aan zijn verplichtingen kan voldoen. Als het tot executie en uitwinning van het onderpand komen, wordt uit de opbrengst uw leensom als eerste terugbetaald, nog voordat bijvoorbeeld de Belastingdienst aan de beurt is.

Debiteur tekent in privé mee

De ondernemer tekent bij het aangaan van de lening altijd ‘in privé’ mee. Ook als de financiering plaatsvindt in de B.V. van de ondernemer, tekent de ondernemer mee. Dit geeft extra zekerheid. Bovendien blijkt hieruit een grote betrokkenheid van de ondernemer.

Eigen inbreng van de debiteur

Bliss vraagt van debiteuren een substantieel deel aan eigen inbreng. Deze is voor de één-op-één financiering minimaal 20%. Hoe hoger de eigen inbreng, hoe lager de lening ten opzichte van de waarde van het onderpand (Loan-to-value ofwel LTV), hoe meer zekerheid dat de leensom kan worden terugbetaald uit de opbrengst van de verkoop van het onderpand.

Leningadministratie in professionele handen

Betaalt de geldlener de maandelijkse rente en aflossing niet, dan wordt de betaling hiervan overgenomen. Mocht er bij de geldlener sprake zijn van een een faillissement kan de administrateur namens de geldgever in een uiterst geval overgaan tot verkoop van het pand. Uit de opbrengst wordt altijd de investeerder eerst terugbetaald.

Onze investeerders

Ons netwerk van investeerders bestaat uit succesvolle ondernemers en vermogende families die hun opgebouwde kapitaal willen investeren tegen een aantrekkelijk rendement en behoudend risicoprofiel. Onze investeerders zijn vaak ondernemers overtollige liquiditeiten binnen hun succesvolle onderneming en oud-ondernemers die hun bedrijf hebben verkocht. De mogelijkheid om een ondernemer of vastgoedbelegger vooruithelpen, maakt de cirkel rond en vormt voor de investeerder een maatschappelijke bijdrage. 

Bent u benieuwd of een investering in zakelijke hypotheken ook bij het realiseren van de vermogensdoelstellingen van u past? Neem contact met ons op, we denken graag met u mee.

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 18

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie