Goedkoop scheiden, hoe kan dat?

De beslissing om te gaan scheiding, is een heftige en ingrijpende gebeurtenis. Goedkoop scheiden is interessant. Niemand zal natuurlijk hebben gespaard voor de scheiding. Aan de scheiding zitten flinke kosten verbonden, waar u eigenlijk niet op zit te wachten. Anno 2020 zijn er diverse mogelijkheden om de kosten relatief goedkoop te houden van de scheiding. Een scheidingsprocedure niet meer zo kostbaar als vroeger.

Waarom is een scheiding zo duur?

Tot op de dag vandaag ziet men een scheiding als iets dat heel veel geld kost. Iets waar u alleen maar op leegloopt, door dure advocaatkosten. In het algemeen gebeurt dit alleen wanneer jullie niet op een lijn zitten of we kunnen spreken over een vechtscheiding. Jullie zijn in deze situaties verplicht om beide een eigen advocaat in de hand te nemen. Wat vanzelfsprekend hoge kosten met zich meebrengt.

Aftrek advocaatkosten van de belasting

De advocaatkosten maken de scheiding een dure gelegenheid. Denk aan een uurtarief van € 150,- per jurist, exclusief kantoorkosten en btw. Een echtscheidingsadvocaat rekent nog meer dan een jurist. Zo ziet u dat de kosten aardig oplopen.

Niet alle kosten van scheiden zijn fiscaal aftrekbaar bij aangifte van de inkomstenbelasting. De kosten die u niet kunt aftrekken zijn advocaatkosten, eventuele kinderalimentatie en de kosten van de rechtbank (griffiekosten). De kosten die u wél kunt aftrekken zijn de kosten die jullie hebben moeten maken voor alimentatie. Jullie zullen dus het overgrote deel zelf moeten financieren.

Kunt u besparen op de kosten van scheiden?

De mogelijkheid om op jullie scheiding te besparen, is er zeker. Het belangrijkste is dat jullie samen op goede voet zijn. Wanneer jullie samen aan tafel kunnen zitten en de scheiding kunnen regelen, dan is de mogelijkheid tot een gezamenlijke advocaat. Om de kosten nog lager te houden kunnen jullie kiezen voor een mediator.

Goedkoop scheiden online regelen

Hebben jullie samen geen kinderen, en zijn jullie het samen eens over de gemaakte afspraken, dan zou online scheiden ook een optie zijn. Dit is de goedkoopste manier van scheiden, en feitelijk regelen jullie alles zelf, behalve het indienen van de stukken bij de rechtbank. Dit is een handeling die alleen door een advocaat gedaan mag worden. Op deze manier regelen jullie de gehele scheiding zelfstandig.

Goedkoop scheiden wanneer u de financiële lasten niet kunt dragen

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat een scheiding niet te voorkomen is, maar jullie beschikken niet over de financiële middelen. In dit geval is er in Nederland een organisatie genaamd Raad voor Rechtsbijstand die op basis van de wet die voorziet in subsidie voor rechtsbijstand. Om hiervoor in aanmerking te komen, kijken ze naar jullie inkomen en eventuele eigen vermogen. Als deze onder een bepaalde grens vallen dan, worden de juridische kosten vergoed. Jullie moeten dan wel een eigen bijdrage betalen.

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 5

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie