Combineer slim oversluiten hypotheek met verbouwing en verduurzamen

Meer wooncomfort, een lagere energierekening en verlaging van de maandlasten? Overweegt u ook om te profiteren van de gunstige hypotheekrentes en wilt u de hypotheek oversluiten? En wilt u de komende jaren ook nog investeren in energiebesparende maatregelen en het verduurzamen van uw woning? Het kan een optie zijn om dit allemaal te combineren, zodat u de maandelijkse lasten lager worden en u veel geld kunt besparen.

Oversluiten hypotheek

De hypotheekrente staat momenteel erg gunstig. Wanneer u een veel hogere hypotheekrente dan de huidige tarieven betaald, kan het interessant zijn om eens te laten uitrekenen of het zinvol is om de hypotheek over te sluiten. Met een nieuwe hypotheek lost u vervolgens uw bestaande hypotheek af met het doel om flink te besparen. Er zijn wel bijkomende kosten om de hypotheek over te sluiten. Meestal is een taxatierapport benodigd. Er zijn advies- en afsluitkosten. Bovendien zal de notaris een nieuwe hypotheekakte opstellen. Vandaar dat het belangrijk is om mee te nemen hoe snel deze kosten zijn terugverdiend en of overstappen voordelig is.

Een ander onderwerp is of de huidige hypotheekconstructie nog wel bij uw wensen en financieel plan aansluit. Heeft u momenteel een aflossingsvrije hypotheek en past deze hypotheekvorm nog wel bij uw persoonlijke situatie? Mocht uit de berekening blijken, dat het oversluiten van de hypotheek voor u gunstig is, kan het nuttig zijn om direct een verbouwing en de investering van energiebesparende maatregelen mee te financieren. Het verduurzamen van uw woning kan u veel geld opleveren.

Neem verbouwing en verduurzamen mee

Wanneer u een verbouwing en het verduurzamen van uw huis niet meeneemt, betaalt u dezelfde bijkomende kosten bij het oversluiten van de hypotheek. Besluit u om de financiering van de verbouwing en verduurzaming van het huis te combineren? In dat geval betaalt u deze kosten slechts één keer te maken.

Een ander voordeel van het verduurzamen van de woning en oversluiten slim combineren, zijn de lagere maandelijkse lasten die er te verwachten zijn. Veel geldverstrekkers geven namelijk een rentekorting, zodat uw woning een gunstig energielabel heeft. Wanneer u voor het treffen van energiebesparende maatregelen extra geld leent, is het gangbaar dat u hierdoor meer per maand gaat betalen. Bij het oversluiten van de hypotheek gaan meestal de maandlasten omlaag. Hoewel u uw huis verduurzaamt, zult u onderaan de streep maandelijks minder betalen door zowel een lagere energierekening als hypotheek die minder is geworden.

Meer ruimte om thuis lekker te kunnen werken, de muren van de huiskamer opnieuw laten stucen of nieuwe kunstof kozijnen. Verbouwen is het nieuwe verhuizen, want veel mensen blijven graag wonen in de wijk waar ze nu leven. Door een verbouwing mee te financieren, kunt u direct duurzamen wonen combineren met lekker wonen. Mogelijk kunnen zelfs u maandelijkse lasten dalen.

Laat u goed adviseren en uitrekenen wat uw voordeel is

Als u precies wilt laten uitrekenen wat het voordeel is en wat de mogelijkheden zijn, kunt u vrijblijvend met ons contact opnemen. Op die manier ontdekt u hoe het oversluiten en meefinancieren van de verbouwing en verduurzaming van uw woning in uw persoonlijke situatie er uit kan zien. Een adviseur van Bliss kan rustig met u bespreken en berekenen hoe het slim combineren voor u uitpakt.

Gratis rapport met besparingen en energieadvies: Wilt u weten wat het oversluiten van de hypotheek, energiezuiniger maken van uw woning en plaatsen van zonnepanelen op uw dak oplevert? Onze adviseurs maken graag vrijblijvend een overzicht van de opbrengsten en kosten, zodat u inzicht heeft in energie- en geldbesparing.

Gratis energie adviesrapport

Bliss Hypotheekadviseurs biedt u een gratis oversluitberekening en intakegesprek aan.

  • Gratis Intake
  • 7 dagen per week bereikbaar
  • Voordelige en vaste tarieven
  • Landelijk kwaliteitsnetwerk

Gratis berekening aanvragen Maak een gratis belafspraak! 085-0470222
 

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie