Hypotheek afsluiten met inkomen in Britse Pond sterling (GBP)

Woont of werkt u in het Verenigd Koninkrijk en wilt u een eigenwoninghypotheek of verhuurhypotheek in Nederland aanvragen? Dan loopt u bij veel banken tegen het feit aan dat u geen inkomen in Euro heeft, maar in buitenlandse valuta, namelijk Britse Pond (GBP), wordt uitbetaald. Een hypotheek met inkomen vanuit Engeland, Noord-Ierland, Schotland of Wales afsluiten in Nederland behoort echter wel tot de mogelijkheden. Voor zowel de aankoop van een tweede woning (pied-à-terre) als een eigen woning wanneer u wenst terug te keren naar Nederland kunnen we u begeleiden en ondersteunen bij de financiering.

Wie kunnen wij helpen?

De meeste relaties die wij met een inkomen uit loondienst in Britse Ponden begeleiden, zijn van plan om terug te keren naar Nederland. Deze particulieren kopen dan een hoofdverblijf in Nederland en worden dan overgeplaatst naar Nederland of behouden hun rol bij de Engelse werkgever en werken op afstand doordat remote werken een vlucht heeft gekregen. Ook in de volgende situaties kunnen wij u helpen met het afsluiten van een hypotheek:

  • U wenst in het Verenigd Koninkrijk te blijven wonen en werken en zoekt een hypotheek voor een tweede woning.
  • U bent ondernemer en gaat uw onderneming voortzetten in Nederland en / of uw partner heeft een inkomen uit loondienst.
  • U heeft pensioen opgebouwd in Britse Ponden en wenst op basis van dit pensioeninkomen een hypotheek af te sluiten.
  • U heeft een vastgoedportefeuille in Nederland opgebouwd en wilt deze uitbouwen of herfinancieren.
  • U wenst duurzaam naar Nederland terug te keren vanwege een naderend pensioen.
  • U wenst een tweede woning in Nederland aan te kopen voor verblijf tijdens vakanties

Maatwerk hypotheek Engels inkomen

Bij alle aanvragen met Engels inkomen is er sprake van maatwerk, waarbij iedere persoonlijke situatie individueel wordt beoordeeld en verwerkt. One size fits all past niet. Om deze reden investeren we veel tijd om u te leren kennen. Ook wanneer er geen mogelijkheden zijn tot het afsluiten van een hypotheek zullen wij u dat open en eerlijk aangeven. Tijdens een (online) kennismakingsgesprek bijvoorbeeld via Teams of Google Meet kunnen we meestal een quickscan uitvoeren en u vrijblijvend informeren over de mogelijkheden.

Mortgage credit directive (MCD)

Met ingang van 2016 is de Mortgage credit directive ingevoerd in Europa. De invoering hiervan heeft ervoor gezorgd dat het afsluiten van een hypotheek in Engelse ponden behoorlijk moeilijk is geworden. De belofte van deze richtijn was dat er een Europese markt en hierdoor meer concurrentie / keuzevrijheid voor consumenten zou komen. Door de invoering van deze Europese richtlijn zijn banken, verzekeraars en andere aanbieders van hypothecaire lening echter terughoudend met het verstrekken van hypotheken aan consumenten met een ander inkomen dan Euro’s. Nederlanders in de United Kingdom (UK) die hun inkomen vanuit het Verenigd Koninkrijk in de lokale valuta genieten en Britten (particulieren met de Engelse nationaliteit) ondervinden hier hinder van, aangezien er beperkte keuze is en men niet bij iedere geldverstrekker welkom is.

Geen ruime keuze: aantal geldverstrekkers zeer beperkt

Onder voorwaarden kunt u in Nederland een huis voor primaire bewoning, tweede woning of beleggingspand kopen met een inkomen vanuit het Verenigd Koninkrijk. Dergelijke hypotheekaanvragen zijn altijd op basis van maatwerk. Een quickscan is kosteloos zodat u op voorhand meer duidelijkheid over de haalbaarheid kunt krijgen.

Woon- en werkland Verenigd Koninkrijk (Engeland, Noord-Ierland, Schotland of Wales) of Nederland?

Het maakt voor de financiering ook uit waar u gaat wonen of waar u momenteel woont. Heeft u bijvoorbeeld plannen om duurzaam naar Nederland terug te keren of wenst u juist een tweede woning in Nederland aan te houden. Afhankelijk van uw wensen en persoonlijke situatie bijvoorbeeld remigratie naar Nederland adviseren wij een passende hypotheek en zoeken een bijbehorende geldverstrekker.

Financiering van panden in Nederland met inkomen in pond sterling

Bij Bliss bemiddelen we uitsluitend hypotheken voor onderpanden in het gehele Koninkrijk der Nederlanden (en dus ook op Curaçao). We kunnen u ondersteunen bij de financiering van uw nieuwe woning, beleggingspanden of bedrijfpand. Mocht u over een woning of vastgoedportefeuille beschikken, kunnen we een hypotheek vestigen op uw woning in Nederland of eventuele beleggingspanden voor bijvoorbeeld de aankoop van een tweede woning in het Verenigd Koninkrijk. Ook in deze situatie is het mogelijk om inkomen in de lokale valuta te hebben. Wanneer u in het Verenigd Koninkrijk een huis wilt kopen, kunnen wij u niet helpen met een lokale financiering van een bank in de UK. We kunnen u wel doorverwijzen binnen ons zakelijke netwerk.

Verhuurhypotheek met buitenlands inkomen

Bij Bliss bemiddelen we ook in vastgoedfinancieringen voor aanvragers met een buitenlands inkomen. Veel aanvragen zijn gebaseerd om de mogelijkheid om een woning aan te kopen voor verhuur. Dit noemen we buy-to-let dan wel leave-to-let of keep-to-let. Met een passende verhuurhypotheek kunnen wij u ook onze hulp aanbieden. Regelmatig ondersteunen we vanwege het legaliseren van niet toegestane verhuur door de woonhypotheek om te zetten naar een een verhuurhypotheek. De oude adviseur is vergeten om uit te leggen wat het zogenoemde huurbeding met zich brengt of men is hier zich simpelweg niet bewust van.

Pensioeninkomen in ponden

Heeft u in het verleden (een deel van uw) pensioen opgebouwd in Britse ponden, ook dan zijn er mogelijkheden om in Nederland een hypotheek af te sluiten. Zoals al eerder in dit artikel benoemd komt ook hier de Mortgage Credit Directive uit 2016 om de hoek kijken. Alle geldverstrekkers, zoals banken en verzekeraars zijn hierdoor terughoudend in het verstrekken van hypotheken op basis van een pensioeninkomen in ponden of in een andere vreemde valuta.

Tweede woning overdrachtsbelasting

Wanneer u in 2023 een tweede woning (naast uw woning in het Verenigd Koninkrijk) wilt aankopen, is het van belang om rekening te houden met een tarief van 10,4% voor de overdrachtsbelasting. Het tarief voor een eerste woning, bijvoorbeeld na terugkeer vanuit het Verenigd Koninkrijk, is in de meeste situaties 2%, tenzij u gebruik kunt maken van de zogenoemde startersvrijstelling.

Notarisservice

Om daadwerkelijk gebruik te kunnen maken van de hypotheekofferte zal er een hypotheekakte moeten worden getekend. Vanwege uw drukke bestaan en reisschema kan het wellicht beter zijn om niet meerdere keren richting Nederland te hoeven vliegen en mogelijk is het zelf niet nodig afhankelijk van de beschikbaarheid om een lokale volmacht te tekenen. In de opstartfase van de hypotheekaanvraag kunnen we u begeleiden met het inplannen van een notarisafspraak, zodat u slechts éénmalig een volmacht hoeft te ondertekenen. De notaris is op 20 reisminuten vanaf de luchthaven Schiphol gevestigd, waardoor dit goed te combineren is. Bij Bliss begeleiden we u ook in dit deel van het proces en we proberen onze werkwijze zo efficiënt mogelijk te laten verlopen.

Vertel ons uw verhaal

Heeft u vragen u wilt u meer informatie ontvangen over het aanvragen van een hypotheek met inkomen in Britse pond sterling?
Neem dan vrijblijvend contact met ons op en we plannen een belafspraak of videobellen sessie met behulp van Teams, Zoom of Google Meet in.

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 4.8 / 5. Aantal stemmen: 16

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie