Nationale-Nederlanden Verhuurhypotheek

Met de Verhuurhypotheek van Nationale-Nederlanden kunt u tegen een scherpe rente een woning kopen en financieren om te verhuren aan uw familie of aan anderen. Heeft u interesse om een tweede huis te kopen om te verhuren? Wilt u extra inkomsten of vermogen opbouwen voor de toekomst met huurinkomsten? Of wellicht wilt u voor (studerende) kinderen of ouders een geschikte woning financieren? De slimme combinatie van uw spaargeld of overwaarde en de verhuurhypotheek van Nationale-Nederlanden kan een aantrekkelijke investering zijn.

Het doel en de voordelen van de verhuurhypotheek

  • Woning kopen voor verhuur aan bijvoorbeeld aan kind of ouders;
  • Kamerverhuur aan (studerend) kind mogelijk;
  • Investeren in onroerend goed
  • Rendement halen uit uw eigen spaargeld;
  • Vermogen en zelf pensioen opbouwen voor later.

Producteigenschappen en mogelijkheden verhuurhypotheek

Maximaal vier woningen

U kunt maximaal vier verhuurde woningen met de Verhuurhypotheek financieren. En u mag maximaal vier woningen voor de verhuur in het bezit hebben.

Geschikt voor particulieren

De Verhuurhypotheek is bestemd voor particulieren die een woning kopen voor de verhuur. Deze hypotheek is niet geschikt voor professionele vastgoedbeleggers.

Maximaal 70% van de woningwaarde lenen

U kunt maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat lenen. Hierbij geldt per woning een minimale lening van € 50.000,- tot maximaal € 500.000,-.

Voorbeeld:

  • U koopt een woning voor € 220.000,- en laat deze woning taxeren
  • Het taxatierapport vermeldt als marktwaarde van de woning in verhuurde staat: € 200.000,-
  • U kunt de Verhuurhypotheek aanvragen voor maximaal € 140.000,- (= 70% van € 200.000,-)

Hypotheekrente

Voor de Verhuurhypotheek geldt een productopslag van 1,0% op de hypotheekrente van de reguliere eigen woninghypotheek van Nationale-Nederlanden.

Kamerverhuur mogelijk

Kamerverhuur is mogelijk met de Verhuurhypotheek als ten minste één van de huurders een eerste- of tweedegraads familielid van u is. Daarnaast mag de woonruimte aan maximaal twee extra personen (bijvoorbeeld studenten) worden verhuurd.

Permanente bewoning

De Verhuurhypotheek is bestemd voor een woning die wordt verhuurd voor permanente bewoning. Het is dus niet geschikt voor de aankoop en verhuur van verhuur via AirBnB, vakantiewoningen, winkelpanden of woonboten.

Hypotheekvormen

Bij het afsluiten van de Verhuurhypotheek kunt u kiezen uit de volgende hypotheekvormen: Annuïteitenhypotheek, Lineaire hypotheek en Aflossingsvrije Hypotheek. Het is ook mogelijk om deze hypotheekvormen te combineren.

Nieuwbouw en bestaande bouw

Zowel bestaande woningen (die al dan niet worden verbouwd) als nieuwbouwwoningen komen in aanmerking voor financiering met de Verhuurhypotheek.

Veelgestelde vragen over verhuurhypotheek Nationale-Nederlanden

Wat is een Verhuurhypotheek?

Een verhuurhypotheek is een hypothecaire lening bestemd voor het financieren van vastgoed met als doel om dit te verhuren en juist niet zelf te gebruiken. Het financieren van de aankoop van een woning om te verhuren, kan niet met een reguliere eigen woning hypotheek vanwege het huurbeding in de hypotheekakte.

Hoeveel kan ik maximaal lenen met de Verhuurhypotheek?

Het is mogelijk om maximaal 70% van de marktwaarde van de woning in verhuurde staat lenen. Hierbij is er wel een minimale lening vereist van € 50.000,- per woning. U kunt maximaal tot € 500.000,- lenen voor een woning bestemd voor de verhuur. Op basis van een gedegen inventarisatie van uw persoonlijke situatie door een adviseur is het mogelijk om uw budget en maximale verhuurhypotheek in kaart te brengen.

Hoeveel beleggingspanden mag ik hebben?

Wanneer u een verhuurhypotheek van Nationale-Nederlanden wilt afsluiten om een woning te kopen voor de verhuur, dan geldt als voorwaarde dat u maximaal vier woningen voor de verhuur in het bezit mag hebben. Daarnaast is het ook zo dat u maximaal vier verhuurde woningen met de Verhuurhypotheek van deze aanbieder kunt financieren.

Mag ik verschillende kamers in het huis verhuren?

Kamerverhuur is toegestaan onder voorwaarden. Het is mogelijk om kamers te verhuren wanneer ten minste één van de huurders een eerste- of tweedegraads familielid van de aanvrager van de verhuurhypotheek is. Het is verder van belang om te weten dat de woonruimte aan maximaal twee extra, andere personen (bijvoorbeeld studenten) mag worden verhuurd.

Acceptatievoorwaarden Nationale-Nederlanden Verhuurhypotheek

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen

verhuurhypotheek nationale nederlanden

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 3

Geen stemmen, wees de eerste!