Werkgeversverklaring 2023

Een werkgeversverklaring bij het afsluiten van de hypotheek, waarom heeft u dit document nodig? Wat is een werkgeversverklaring eigenlijk en heeft u ook zo’n verklaring nodig voor de hypotheekaanvraag? In dit artikel leest u meer wat u moet weten en kunt u drie modellen downloaden.

Werkgeversverklaring 2023: wat is dat?

Gaat u binnenkort een hypotheek afsluiten? Dan heeft u een werkgeversverklaring nodig. De aanbieder wilt namelijk graag een bewijs hebben van uw inkomen. Aan de hand van deze verklaring kan de geldverstrekker allerlei belangrijke informatie ontvangen. Voor de acceptatie van u als nieuwe klant is het interessant om te weten met zekerheid of u in vaste dienst bent, wanneer u bent begonnen met werken bij uw huidige werkgever en welke bedrag u per jaar verdient.

Waarom heb ik een werkgeversverklaring nodig

De werkgeversverklaring is eigenlijk een belangrijk en verplicht document bij de hypotheekacceptatie. Iedere hypotheekadviseur vraagt om een werkgeversverklaring. Bij de aanvraag van een hypotheek met NHG is bovendien belangrijk dat de verklaring is opgemaakt volgens het model van het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW). Veel werkgevers hebben een afdeling personeelszaken die ervoor kan zorgen dat het document wordt ingevuld. Heeft u een werkgeversverklaring nodig? Aan de onderzijde van dit artikel kunt u drie verschillende modellen downloaden.

Er is een model beschikbaar als Engelstalige versie, word document en een interactieve PDF. Het laatste sjabloon bevat allerlei uitleg, toelichtingen en verplichte velden om er voor te zorgen dat de verklaring goed wordt ingevuld. Het komt namelijk regelmatig voor dat de werkgeversverklaring (soms zelfs meerdere keren) opnieuw moet worden aangeleverd, aangezien er geen rekening is gehouden met het voldoen aan de eisen.

Let op eisen bij invullen werkgeversverklaring

Aanbieders van hypotheken zijn scherp en streng bij de beoordeling van documenten voor de hypotheekaanvraag. Gelukkig staan hieronder allerlei tips en hebben we alle regels voor u uitgezocht. Uw werkgeversverklaring moet aan een aantal belangrijke eisen voldoen.

  • Zodra het document volledig is ingevuld, moet de werkgever op het document een handtekening plaatsen. Een ‘natte handtekening’ is niet nodig. U mag het document ook digitaal ondertekenen. De geldverstrekker bepaalt welke elektronische handtekening is toegestaan.
  • Het WEW heeft geen eisen aan de kleur inkt en handschriften bij een handgeschreven handtekening.
  • Op de werkgeversverklaring hoeft géén firmastempel geplaatst te worden.
  • De datum van indiensttreding en uw naam en adresgegevens moeten exact hetzelfde zijn met wat er op uw loonstrook staat.
  • Het formulier moet volledig worden ingevuld. Beantwoord alle vragen of zorg ervoor dat het aangekruist is.
  • De werkgeversverklaring mag niet ouder zijn dan 2 maanden.
  • Verbeteringen, correcties en doorstrepen van antwoorden mag niet. Wanneer er stukken tekst later worden toegevoegd, kan de geldverstrekker dit beoordelen als fraude.
  • Vult u de verklaring met een pen in? Gebruik dan voor het hele formulier dezelfde blauw pen.
  • Het is belangrijk dat het bruto salaris van het hele jaar overeenkomt met 12 maal het bruto salaris zoals dat op uw loonstrook staat vermeld. Wordt u per 4 weken uitbetaald? Zorg er dan voor dat het bedrag 13 x uw bruto salaris is.

Het bovengenoemde, model werkgeversverklaring 2023 kan digitaal op een interactieve wijze worden ingevuld. Hierbij is het wel belangrijk dat de werkgever nog wel met een blauw pen een handtekening zet. Bij veel geldverstrekkers mag dat niet digitaal.

Geen stress en zeker weten dat u goed zit. Bij uw hypotheekaanvraag controleren we altijd uw werkgeversverklaring voor we het document aan de geldverstrekker toesturen. Vanwege onze zorgvuldige screening en het strakke proces zorgen we ervoor dat het aanleveren van documenten in een keer goed gaat.

Heeft u een tijdelijke arbeidsovereenkomst? Zorg dan voor ondertekening van de intentieverklaring

Wanneer op basis van uw werkgeversverklaring blijkt dat u tijdelijk in loondienst bent, is het belangrijk dat uw werkgever een aanvullende verklaring tekent. Deze zogenoemde intentieverklaring is een onderdeel van de werkgeversverklaring.
Hiermee geeft uw werkgever aan of er een intentie aanwezig is om u later vast in dienst te gaan nemen. Hierdoor zal de geldverstrekker meer vertrouwen en zekerheid hebben over de duurzaamheid van uw inkomen. Voor de aanbieder zijn risico’s het aflopen van een tijdelijk contract, zodat u mogelijk op lange termijn zonder inkomen kan komen te zitten.

Hulp met werkgeversverklaring en afsluiten van uw hypotheek

Bliss Hypotheekadviseurs helpt u graag met het regelen van een goede werkgeversverklaring én het afsluiten van uw hypotheek. Klaar met hypotheek berekenen en is het tijd om de hypotheek aan te vragen? Dan regelen we niet alleen uw hypotheek. U kunt mij altijd alles vragen en we geven advies over bijkomende risico’s zoals over arbeidsongeschiktheid, overlijden en lang leven. We geven u ook antwoorden over het voorlopig koopcontract, aanvragen van een bankgarantie en het vinden van een goede notaris. Kortom, Bliss helpt met het hele proces. Ieder stap en fase staan we voor kwaliteit, snelheid en deskundigheid. Wilt u meer weten hoe wij dit doen? Lees dan onze klantervaringen of neem contact met ons op.

Downloads: drie modellen werkgeversverklaringen
Download Model werkgeversverklaring 2021 (interactieve pdf)
Download Model werkgeversverklaring 2021 (docx)
Download Model Employer’s Statement 2020 (pdf)
Download Model Employer’s Statement 2020 (docx)

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 5

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie