Premies overlijdensrisicoverzekeringen weer gestegen

De premies van veel overlijdensrisicoverzekeringen zijn voor het eerst sinds lange tijd weer gestegen. Daarmee is er einde gekomen aan de daling van premies gedurende de afgelopen 17 jaar. Het gaat vooral om verzekeringen die in combinatie met een hypotheek werden afgesloten. Dat blijkt uit onafhankelijk onderzoek van onderzoeksbureau MoneyView.

Einde daling premies overlijdensrisicoverzekeringen

Vanaf 2002 zijn de gemiddelde tarieven van overlijdensrisicoverzekeringen met 56 procent gedaald. Nu is sinds lange tijd voor het eerst sprake van een lichte stijging: gemiddeld 4,16 procent.

Het is onduidelijk waarom de premies zijn gestegen. Het bureau MoneyView blijkt hier geen verklaring te hebben voor de hogere tarieven.

Overlijdensrisicoverzekering niet meer verplicht

Vanaf januari 2018 is het niet langer verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten bij een hypotheek waar ook een Nationale Hypotheekgarantie (NHG) bij afgesloten is. Met name senioren, chronisch zieken en mensen met een ernstige aandoening konden daarvan profiteren, aangezien zijn daardoor vaak geen NHG-hypotheek konden afsluiten.

Minder overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten

Door het wegvallen van de verplichting worden er in de gehele markt minder overlijdensrisicoverzekeringen afgesloten, stellen de onderzoekers van MoneyView.

Wanneer iemand al langer geleden een overlijdensrisicoverzekering heeft afgesloten, kan degene vaak veel geld besparen door de polis te laten oversluiten naar een goedkopere verzekeringsmaatschappij. Bovendien is het voor ex-rokers mogelijk een korting te krijgen op de premie. Vaak is een besparing mogelijk, maar of en zo ja hoeveel is sterk afhankelijk van leeftijd, gezondheid, of u met roken bent gestopt, keuringseisen van de verzekeraars en bijkomende advies- en afsluitkosten.

Wanneer u meer wilt weten over uw situatie of inzicht in een mogelijke besparing wenst, neem dan contact op met een onafhankelijk hypotheekadviseur.

Aan de hand van een goede inventarisatie en objectieve vergelijking van alle aanbieders is het mogelijk om te komen tot een goede oversluitcheck en passende oplossing voor bestaande polishouders, die een oude verzekering willen overzetten naar een nieuw gezien hierboven beschreven historische premieontwikkelingen. Neem hiervoor contact op met een onafhankelijke adviseur van Bliss Hypotheekadviseurs of maak een vrijblijvende afspraak.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!

Plaats een reactie