Hypotheek op basis van NHG beheertoets

Nieuwe woning kopen, oude woning verhuren of tweede woning financieren?

Van plan een huis te kopen op basis van uw inkomen in vreemde valuta? Van de strategie, het bepalen van het budget tot aan de verhuizing: profiteer van onze kennis en ervaring en lees veel over het kopen van een bestaand huis, een nieuwbouwwoning of een kavel.

Gratis oriëntatiegesprek aanvragen Bel nu, gratis intake! 085-0470222

Ontvangt u uw inkomen in vreemde valuta (zoals Britse pond of Amerikaanse dollar) en wilt u een huis kopen in Nederland? Ook dan is het vaak mogelijk om bij Bliss een hypotheek af te sluiten. De kenmerken zijn wel anders dan bij een hypotheek op basis van uw inkomen in euro’s. Lees hoe uw maximale hypotheek wordt berekend als u uw inkomen (deels) in vreemde valuta ontvangt en wat de mogelijkheden en risico’s zijn.

Wat is uw maximale hypotheek bij een inkomen in vreemde valuta?

Het bedrag dat u maximaal kunt lenen voor het kopen van een huis, is bij een inkomen in vreemde valuta lager dan bij een inkomen in euro’s. Dat komt omdat uw hypothecaire lening wordt verstrekt in euro’s, terwijl u uw inkomen (deels) ontvangt in een andere valuta. Daardoor heeft uw hypotheek een zogenaamd valutarisico. Als de wisselkoers wijzigt, dan kan uw inkomen in euro’s minder waard worden. Dit kan gevolgen hebben voor de betaalbaarheid van uw maandlasten.

Voor het berekenen van uw maximale hypotheek, gaan we uit van 90% van uw toetsinkomen omgerekend naar euro’s. Als u zelf online uw hypotheek wilt berekenen, reken uw inkomen dan om naar euro’s en neem daar 90% van.

Meer over valutarisico

Wat is een valutarisico?

Wat is een valutarisico?

Een valutarisico houdt in dat de valuta waarin u uw inkomen (deels) ontvangt, minder waard wordt, terwijl uw hypotheek wel in euro’s is. Als u uw inkomen bijvoorbeeld in Amerikaanse dollars ontvangt en deze worden minder waard vergeleken met de euro, dan is de verhouding tussen uw inkomen in Amerikaanse dollar en uw maandbedrag in euro’s veranderd. Het kan zijn dat u daardoor uw maandelijkse hypotheekbedrag minder makkelijk kunt betalen.

De wisselkoers tussen de euro en de valuta waarin u (deels) uw inkomen ontvangt, is voor de betaalbaarheid van deze hypothecaire geldlening van belang. Daarom volgen we deze wisselkoers en raden wij u aan dat ook te doen, met behulp van een handige valutacalculator op internet.

Hoe beperk ik het valutarisico?

Hoe beperk ik het valutarisico?

Tijdens de looptijd van deze hypothecaire geldlening is het mogelijk onder voorwaarden het valutarisico te beperken. Bijvoorbeeld door eenmalig extra af te lossen. Ook kunt u zelf maatregelen nemen om eventuele negatieve koersontwikkelingen op te vangen. Denk hierbij aan het aanhouden van spaargeld.

Meer over extra aflossen op uw hypotheek.

Hoe controleren we het valutarisico?

Hoe controleren we het valutarisico?

Als u de definitieve hypotheekofferte ontvangt, bepalen we op dat moment de koers van de euro ten opzichte van de valuta van uw inkomen. We volgen deze koers maandelijks. Als deze wisselkoers met meer dan 20% daalt ten opzichte van de wisselkoers uit uw hypotheekofferte, ontvangt u een brief waarin we u op dit risico wijzen en hoe u het risico kunt beperken. Zo mag u in dat geval 20% extra aflossen per kalenderjaar, in plaats van de gebruikelijke 10%.

Hulp nodig bij het berekenen van uw maximale hypotheek bij een inkomen in vreemde valuta? Of wilt u graag verder praten over uw mogelijkheden om een hypotheek af te sluiten? Maak dan een afspraak voor een gratis en vrijblijvend oriëntatiegesprek.

In 8 stappen een huis of twee woning kopen

Stap 1. Strategie & budget

Stap 2. Oriëntatie

Stap 3. Koopcontract

Stap 4. Taxatierapport

Stap 5. Financiering & Fiscaal

Stap 6. Risico’s & verzekeringen

Stap 7. Acceptatie

Stap 8. Notaris

Een hypotheek aanvragen met buitenlands inkomen en de drie veelgestelde vragen

Hoeveel kan en wil ik lenen? 🤔

Hoe kan ik met overwaarde in mijn huidige woning omgaan?

Welke hypotheekvorm en rente past het beste bij mij?

Meer advies nodig bij een hypotheek met inkomen in buitenlandse valuta (geen euro)?

Wilt u liever contact met een van onze adviseurs en verder praten over uw persoonlijke situatie? Maak dan direct een vrijblijvende belafspraak. Bij Bliss helpen we graag verder!

Plan nu uw vrijblijvende belafspraak

Een selectie van buitenlandse valuta en munteenheden

Amerikaanse Dollar (USD)

Britse Pond (GBP)

Dubai dirham (AED)

Caribische gulden

Noorse kroon (NOK)

Canadese dollar (CAD)

Turkse lira (TRY)

Deense kroon (DKK)

Australische dollar (AUD)

Zuid-Afrikaanse rand (ZAR)

Zweedse kroon (SEK)

Antilliaanse gulden (ANG)

Qatarese rial (QAR)

Russische roebel (RUB)

Japanse yen (JPY)

Zwitserse Frank (CHF)

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 5 / 5. Aantal stemmen: 33

Geen stemmen, wees de eerste!