Klantacceptatiebeleid

Bij Bliss willen we graag onze klanten echt goed leren kennen en weten wat er speelt. We willen een relatie met elkaar opbouwen.
Op die manier kunnen we u, op belangrijke momenten in het leven, van aankoop van een nieuwe woning, relatiebreuk of overlijden, van passend advies voorzien, goed helpen en er voor zorgen dat bij bijvoorbeeld het afsluiten van financiële producten, zoals een eigen woning hypotheek, verhuurhypotheek en oplossingen om risico’s af te dekken, zo soepel als mogelijk verloopt.

We doorlopen hierbij een logisch proces wat begint met een nadere kennismaking en goede inventarisatie van uw wensen, financiële positie (inkomen, vermogen, verplichtingen) en maken een zogenoemd klantprofiel, zodat we inzicht krijgen in uw doelstellingen, risicobereidheid en uw kennis en ervaring.

Bij het accepteren van klanten doen we zorgvuldig onderzoek. Dat doen we om u beter te kunnen helpen, om onze organisatie te beschermen en omdat we invulling moeten geven aan allerlei, wettelijke verplichtingen vanuit de Sanctiewet, de Wet ter
voorkoming van witwassen en financiering terrorisme (Wwft) en de Wet op het financieeltoezicht (Wft). Het Ken-uw-klant-principe (KYC, Know Your Customer) is een basisvoorwaarde binnen de financiële dienstverlening, die we bij Bliss ook hanteren.

Als adviseur en bemiddelaar van financiële producten moeten we verdachte situaties en transacties van klanten melden bij toezichthouders. Dit voorkomt dat witwaspraktijken plaatsvinden, fraude wordt gepleegd, belasting wordt ontdoken of criminele of zelfs terroristische activiteiten worden gefinancierd.

Ons klantonderzoek heeft twee doelen:

  • Identificatie. We willen graag vaststellen wie u bent en dat willen we zeker weten. Bent u wel wie u zegt dat u bent?
  • Screenen. We willen graag inzicht in eventuele risico’s. Kunt u mogelijk een risico vormen?

Een goed Ken-uw-klant-beleid draagt bij aan de betrouwbaarheid en veiligheid in onze samenleving. Handel, economie en betalingsverkeer. Ook voor ons zelf is een goede identificatie, screening en monitoring van belang. We willen namelijk integriteitsrisico’s en reputatieschade voorkomen. Door het instellen van risicobeleid en richtlijnen voor acceptatie van klanten beogen wij een beheerste en integere bedrijfsvoering te bevorderen.

De complete inhoud van ons klantacceptatiebeleid is ter inzage beschikbaar.

Review deze pagina aub

Klik op de sterren

Gemiddelde score 0 / 5. Aantal stemmen: 0

Geen stemmen, wees de eerste!